Dětský den 2009

03.11.2011 18:56

 

A jak to probíhalo v roce 2009

Dětský den bude od 13 do 18 hod. Koutek pro nejmenší bude v provozu cca od 14 do 17 hod. 13 – 14 hod. bude zajištěn omezený provoz ve 2 lidech (Bartošová, Doubalová), po 17. hod. začne bourání. Všichni, kdo mají pořadatelskou službu, mají být oblečeni ve stylu country & western. Koutek pro nejmenší bude na stejném místě jako vždy, stany budou zapůjčeny z úřadu. Odměny budou dostávat všechny děti na DD centrálně stejné, nejmenší na základě naší kartičky. My jim u nás dáme drobnost – reklamní Lipo od Dany. Na DD jsme nedostali grant, ale můžeme utratit na nákup materiálu cca 3 tisíce, úřad proplatí (nákup provede Katka K.)

Tatínci na bourání a stavění (potřeba vždy 3 s auty):

stavění (dopoledne): Haspra, Heřmánek, Danda?, Klikar?

bourání (po 17. hod.): Pokorný, Bartoš, Katka K., Pecháček?

3. Stanoviště – celkem 6 stanovišť

zajištění věcí na stanoviště:

Lovení rybiček: Zuzka + z Macka

Skok po podložkách – z Macka

Chůze na lyžích a na chůdách – Miluška + z Macka

Slalom s míčkem na lžičce – kužele od Kněžínkové

Házení na cíl – buvol od Radky K. (příp. míčky z Macka do koše od ??)

Lano přejít – od pí Kněžínkové (příp. z Macka/od Milušky, co bylo na čarodějkách)

Další atrakce nesoutěžní

Výroba čelenky – připraví Milena, Dana zajistí stůl

Tunel – z Macka + koupíme nový

Tabule na kreslení – Katka K., křídy z Macka, případně dokoupit

Stolečky, židličky od Katky K.

Další úkoly

Zapůjčit věci od Kněžínkové – kužele, obruče, lano: Dana, Miluška

Názvy stanovišť ve stylu western - Zuzka

Výroba kartiček – Katka D.

Vyzvednutí stanů - Katka D.

Nákup věcí – Katka K.

Koupit tunel v Ikea - ??

Inventura věcí v Mackovi, co se dá použít – Stána, Katka K.

 

 

Malé kovboje a kovbojky deštivé počasí neodradilo

V poslední květnovou sobotu se kolovratské hřiště změnilo v Divoký západ. I přes dešťové počasí se krátce po obědě začaly díky mediální podpoře Country rádia scházet děti nejenom z Kolovrat, ale i z blízkého okolí. Malí kovbojové a malé kovbojky se nenechali odradit zimou a mokrem a nás dospěláky vyhnali z pohodlí teplých gaučů. Ale nejenom děti se nechaly zlákat kovbojskými klobouky, i dospěláci se vrátili do svých dětských dobrodružných let a přivedli své malé kovboje a kovbojky patřičně nastrojeni.

Zahájení dětského dne se ujal Jakub Smolík a kromě dětí potěšil svým zpěvem určitě i řadu dospělých. Pak už se dětský den rozběhl naplno. Děti měly možnost nahlédnout do historie občanské války v Americe. Texas Rangers představili zbraně z doby osídlování Divokého Západu, 8. kavalerie z Iowy dorazila v dobových uniformách. Trapeři, zlatokopové a Indiáni dětem nechali nahlédnout pod svá přístřeší. Ukázky obratnosti v zacházení s bičem, kolty a lasem předvedl mistr světa v těchto disciplinách, Jindřich Zobl. Pro řadu dětí se stalo velkou atrakcí nechat se chytit do lasa.

Brzy všichni zapomněli na špatné počasí a bavili se malí i velcí. K dobré náladě hrála celé odpoledne kolovratská country skupina Přestupní stanice a o taneční program se postarala děvčata a kluci pod vedením Terezky Škáchové a Gábiny Jirákové. Během odpoledne se čisté tvářičky dětí měnily v pomalované Indiány. Bez ohledu na déšť se malí i velcí vrhali do kádě s vodou a pokoušeli se rýžovat třpytivé kousky zlata.

Pomalu se blížil závěr dne a jen ti nejméně zmrzlí a promočení se dočkali příjezdu Petry Černocké s Jirkou Pracným - a udělali dobře. Všichni se s Petrou mačkali ve stanu a tak si mohli popovídat a zazpívat se Saxánou i bez mikrofonu. Další program nám už počasí na hřišti nedovolilo. Rychle jsme sbalili a pokračovali malým Country bálem v sále U Boudů. Zde nám ještě manželé Janouškovi z taneční skupiny Dos Bailarínes předvedli ukázky mexických tanců a po vyhlášení soutěže o nejlepší masku kovboje a kovbojky jsme rozešli domů.

Škoda, že se řada kolovratských dětí na Dětský den nedostala. Ale nemusí být smutné. Na konec září jsme připravili první kolovratský Country bál a zahájení bude patřit právě dětem. Bude se konat v pátek 25. září v sále U Boudů. A v sobotu 28. listopadu se budeme bavit na II. pistolnickém bálu.

Rád bych touto cestou ještě jednou poděkoval Country rádiu za mediální podporu a níže uvedeným sponzorům za finanční příspěvek: KRUP s.r.o., AMADA Praha s.r.o., ZAPA beton a.s., JUST CS spol. s r.o., Pavel Frank, Horka stavební, s.r.o.,Terminal trans s.r.o., Miloš Chad, nákup a prodej, CASABONA spol. s r.o., MUDr. Zuzana Lakatošová, SOLIDEA NET PARTNER s.r.o., Josef Pěnkava, SPORTKLUB KOLOVRATY, Zbyněk Dokulil, firma DoDo - dveře a zárubně Sapeli, LAY koření s.r.o., Petr Zejfart, houslař, Mgr. Kociánová Alena, Faloutová Zdeňka, Havlová Daniela, František Šlingr, Ing. Svátek Jan, REALEX s.r.o., Stárek Bohumil, Jan Černý, Zdena Skleničková, Lucie Schallenbergerová, Tomáš Růžička, VADIA, rodina Begovičova

Velký dík patří všem obětavým organizátorům: mladým hasičům, městské policii, panu Blažkovi, Holečkovi, Skřítkovi, Novotnému, paní Keselicové, Kociánové, Hladké, Línkové, Pelclové, Krupkové, Oujezdské, Novákové, Konečné, paní a panu Tomanovým, Součkovým, mladým slečnám Jechové a Pelclové, maminkám a tatínkům z Macka a všem, kteří pomáhali.

Ing. Karel Čvančara, místostarosta foto Mirek Skřítek

(otištěno v Kolovratském zpravodaji 2009/2)